Παλαιότερες Ανακοινώσεις - Δωρεές

1/12/2016 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα ευχαριστεί θερμά την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (http://acne.gr/) και όλα τα μέλη του Δ.Σ., για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της διοίκησης του Νοσοκομείου, για την δωρεά-προσφορά δωρεά δύο (2) Ηλεκτροκαρδιογράφων, ενός (1) Ηλεκτρονικού Οξύμετρου – Πιεσόμετρου και μίας (1) Υπολογιστικής μονάδας.
Ευχόμαστε και ευελπιστούμε σε μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
23/11/2016 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ Θ.ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ, τον Πρόεδρό της κ. Θεόδωρο Νιτσιάκο, για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της διοίκησης του Νοσοκομείου, για την δωρεά-προσφορά απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τη διαμόρφωση των χώρων αναμονής προς βελτίωση της καθημερινότητας των επισκεπτών στους χώρους του Νοσοκομείου.
Η συνεχής βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όλους τους επισκέπτες αποτελεί καθημερινό στόχο του Νοσοκομείου μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
2/12/2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/11/2016 ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου της 28.11.2016 της ΠΟΕΔΗΝ όσον αφορά στην κατάσταση σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αναφορικά με τον ΓΝΙ “Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει να επισημάνει τα εξής: Είναι τουλάχιστον αστείο να ασχοληθεί το Νοσοκομείο μας με ισχυρισμούς και ‘εκθέσεις ιδεών’ όσο αφορά καταστάσεις που δεν μπορούν να θεωρηθούν καν προβλήματα, πόσο μάλλον καταγγελίες. Πράγματι, είναι από παλιά γνωστό ότι το Νοσοκομείο μας εφημερεύει τις ζυγές ημέρες του μήνα. Έχει γίνει συνεννόηση και επικάλυψη με το ΠΓΝΙ το οποίο εφημερεύει τις μονές ημέρες. Ποτέ δεν δημιουργήθηκαν ουσιαστικά προβλήματα σε αυτό τον τρόπο λειτουργίας και όποτε χρειάζεται υπάρχει πάντα κάλυψη περιστατικών. Επίσης, σχετικά με τη χωροταξική θέση των ΤΕΠ και των ιατρείων, οι ισχυρισμοί της ΠΟΕΔΗΝ ότι είναι δίπλα στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου (εκεί βρίσκεται και ο μοναδικός χώρος προσέγγισης των ασθενοφόρων) και ότι τα ιατρεία βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους γι’ αυτό υπάρχει δυσκολία εύρεσης τους από τους ασθενείς, από τη βάση τους δεν έχουν καμία λογική.
Ας πάμε όμως και στα θέματα ουσίας. Καταρχήν, διαψεύδεται το γεγονός ότι σε κάποιες μέρες εφημερίας δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό. Το συγκεκριμένο τμήμα όχι μόνο λειτουργεί, αλλά ίσως εξυπηρετεί παραπάνω κίνηση από ότι ‘αντέχει’, ακριβώς λόγω της ευαισθησίας του ιατρικού προσωπικού, πολλές φορές και εις βάρος του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου. Αναφέρεται ότι δεν υπάρχει Αγγειοχειρουργός, ότι υπάρχει έλλειψη τραυματιοφορέων κτλ. Παραπέμπω στις ενέργειες και προσλήψεις που έχουν ήδη γίνει από τις αρχές του χρόνου στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και αυτές που ετοιμάζονται να προκηρυχτούν (υπάρχουν και επίσημες δηλώσεις) από το Υπουργείο Υγείας, για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος. Ενδεικτικά, για το τομέα των τραυματιοφορέων, αναφέρω ότι στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν 21 άτομα ήδη και περιμένουμε τουλάχιστον 3 από προκηρύξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και λοιπών προκηρύξεων του Υπουργείου στις αρχές του χρόνου.
Το θέμα της έλλειψης χώρου ανάνηψης (υπαρκτό και αδιαμφισβήτητα σημαντικό θέμα), αποτέλεσε και προσωπική προτεραιότητα από τη πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου στο Νοσοκομείο, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επαναξιολόγησης και επανακαθορισμού του τρόπου λειτουργίας των ΤΕΠ (σας παραπέμπω στις δηλώσεις μου στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή μου στις 19-8-2106 σε τοπικό κανάλι). Μετά από ολοκλήρωση διαδικασίας εκπαίδευσης τμήματος Νοσηλευτικού προσωπικού σε triage σύστημα και ευρεία κοινή συζήτηση με τις Ιατρικές, Νοσηλευτικές και Διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, καθορίστηκε και εγκρίθηκε ομοφώνως το νέο πλαίσιο λειτουργίας (ενδέχεται να εγκριθεί επίσημα τόσο από το Επιστημονικό όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου στις επόμενες συνεδρίες). Το συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας περιλαμβάνει και τη λειτουργία χώρου ανάνηψης στο χώρο των ΤΕΠ. Επίσης ενσωματώνει και την αγορά ενιαίου ρουχισμού για το προσωπικό των ΤΕΠ. Ο στόχος είναι ο ανανεωμένος τρόπος λειτουργίας να εφαρμοστεί από 01/01/2017.
Τέλος, όσο αναφορά τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό, αυτός σταδιακά και με σταθερό ρυθμό ανανεώνεται αλλά εφαρμόζοντας όμως μια ιεραρχημένη λίστα αιτημάτων, όπως έχει εγκριθεί με την υπ. Αριθ. 6/16-3-2016(θ.27) Απόφαση Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Και όπως είπε κάποτε ο Αρχαίος τραγικός ποιητής Αισχύλος (525-456 π.Χ.):
“Απλά γαρ εστι της αληθείας έπη”
Ευελπιστώ προσωπικά και με πλήρη ειλικρίνεια η ΠΟΕΔΗΝ και κάθε φορέας που νοιάζεται για αυτές τις ‘ταλαιπωρημένες’ Δημόσιες Δομές Υγείας να σταθεί δίπλα στις Διοικήσεις και το προσωπικό των Νοσοκομείων που δίνουν την καθημερινή μάχη για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες υγειονομικής φροντίδας για τους ασθενείς και συνοδούς αυτών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
22/11/2016 Απάντηση σε δημοσίευση σε Ιστοχώρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση δημοσιεύματος που αφορά την Ορθοπεδική Κλινική και “δήθεν” αναβολή των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης υλικών η διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει τα εξής:
Η Ορθοπεδική Κλινική ουδέποτε ανέβαλε τακτικό χειρουργείο, καθώς θα ήταν απάνθρωπο, όσο και ανήθικο να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν προκαθορισμένα ραντεβού με ασθενείς, πολλές φορές από απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό εύκολα επιβεβαιώνεται με μια απλή έρευνα από την λίστα χειρουργείων της Ορθοπεδικής Κλινικής.
Το Νοσοκομείο σε δύσκολες εποχές και παρά τις ελλείψεις είναι πάντα πρόθυμο και στέκεται πάντα αρωγός στην υγειονομική φροντίδα των ασθενών, πολλές φορές εξυπηρετώντας ακόμα και περιστατικά από όμορες περιοχές τα οποία επιβαρύνουν το προϋπολογισμό του. Γιατί η παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς είναι πάντα γνώμονας της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
26/08/2016 Δωρεά Οργάνων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξημερώματα Τετάρτης στις 24/08/2016, στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», μετά από μαραθώνια προσπάθεια των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας, καθώς και της ειδικής ομάδας λήψης του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων, από ασθενή νοσηλευόμενο στη Μ.Ε.Θ., εγκεφαλικά νεκρό.
H Ελληνίδα δότρια ήταν ηλικίας 65 ετών.
Τα όργανα, τα οποία δωρίστηκαν ήταν οι νεφροί, το ήπαρ, οι πνεύμονες για να μεταμοσχευθούν σε συμβατούς λήπτες.
Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς της δότριας που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», για μια τέτοια ανθρωπιστική ενέργεια και ελπίζουμε η πράξη αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση απ’ όλους μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ
18/08/2016 Αιτήσεις εγγραφής υποψηφίων καταρτιζομένων στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ Βοηθών Νοσηλευτών ειδικότητας Μ.Ε.Θ.


Για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017 οι αιτήσεις επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων θα υποβληθούν από 01 έως 15 Σεπτεμβρίου 2016 στο χώρο του Ι.Ε.Κ, επί της Γ. Παπανδρέου 2 στα Ιωάννινα (δίπλα από το χώρο του ΕΚΑΒ) και ώρες από 08.30π.μ. έως 13.30μ.μ.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ
- Σχετική αίτηση (Δίνεται από το Ι.Ε.Κ)
- Πρωτότυπος τίτλος σπουδών (απολυτήριο λυκείου ή πτυχίο),επικυρωμένη φωτοτυπία. Σε περίπτωση αδύνατης προσκόμισης του πρωτότυπου τίτλου σπουδών θα προσκομίζεται είτε πρωτότυπο αποδεικτικό τίτλου σπουδών όπου θα αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης, είτε οποιοδήποτε άλλο έγγραφο προβλέπεται από την ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία.
- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλοέγγραφο που προβλέπεται κατά περίπτωση από την ισχύουσα νομοθεσία, επικυρωμένη φωτοτυπία.
- Στοιχεία ΑΜΚΑ
- Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία (ημερομίσθια ή έτη) που τυχόν πραγματοποίησε ο υποψήφιος σε συγκεκριμένο επάγγελμα και ειδικότητα ή βεβαίωση Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένης επιτήδευσης από τον υποψήφιο.
- Η απόδειξη της προϋπηρεσίας είναι στην αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης προκειμένου για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας.
Για αλλοδαπούς υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε, εντός Ε.Ε και ομογενών απαιτείται η κατάθεση διαβατηρίου ή ταυτότητας ομογενών καθώς και της άδειας διαμονής για τους υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε. Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό λύκειο ή ΣΕΚ, απαιτείται η κατάθεση του ισότιμου πρωτότυπου τίτλου σπουδών επίσημης μετάφρασης αυτού καθώς και της ισοτιμίας του, εκδοθέντων από δημόσια ελληνική υπηρεσία.
Ο μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων καθορίζεται σε τριάντα (30), κατόπιν επιλογής τους με μοριοδότηση από τριμελή επιτροπή..
Εγγραφές ΔΙΕΚ