Δ.Ι.Ε.Κ. Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Γ. Χατζηκώστα"

To Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.), Βοηθών Νοσηλευτών, Ειδικότητας Γενικής Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων « Γ.Χατζηκώστα», αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, ιδρύθηκε με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Ξανθού, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1038 Β΄/03-6-2015.

Πληροφορίες για το Δ.I.E.K.

Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας»:

Έχεις λάβει τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες σε ό,τι αφορά τις βασικές νοσηλευτικές πράξεις, οι οποίες μαζί με την αποκτηθείσα εμπειρία από το πρακτικό μέρος της κατάρτισής σου, σε καθιστούν ικανό να ανταποκριθείς σε ένα ευρύ πεδίο επαγγελματικών δραστηριοτήτων, το οποίο εκτείνεται από τη νοσηλεία του ασθενούς ως την έρευνα και την εφαρμογή Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Χρησιμοποιείς και εφαρμόζειςσυστηματικά τα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής, καθώς επίσης και τα μέσα αποστείρωσης και αντισηψίας για την αποφυγή μετάδοσης νοσοκομειακών λοιμώξεων

Συμμετέχεις ενεργά, μαζί με την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα, στη φροντίδα του ασθενούς που αφορά σε διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις, στην πρόληψη και αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων και επιπλοκών, και γενικά συμβάλλεις στην παρακολούθηση της πορείας του ασθενή.

Συμβάλλειςστην ψυχολογική υποστήριξη του ασθενή, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του Νοσοκομείου.

Συντάσσεις και ενημερώνειςέντυπα και βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς.

Σπουδάζοντας στην ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας», μπορείς να εργαστείς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε:

- Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία
- Δημόσιες ή Ιδιωτικές Κλινικές
- Κοινοτικά κέντρα
- Γηροκομεία
- Θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων
- Κέντρα Υγείας
- Δομές κοινωνικής πρόνοιας (ΚΗΦ, πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι κ. ά.)
- Ψυχιατρικές δομές

Τα Δ.Ι.Ε.Κ, προσφέρουν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, πάντα με γνώμονα την ανθρωποκεντρική εκπαίδευση και την αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Δίπλωμα αποτελεί σταθερή επένδυση για χιλιάδες νέους και νέες που το εμπιστεύονται. Παράλληλα, κατοχυρώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και τους συνδέει άμεσα με την εξέλιξή τους στον επαγγελματικό στίβο.

Συγκεκριμένα, το Δίπλωμα που θα αποκτήσεις με την επιτυχή αποφοίτησή από τα ΔΙΕΚ:

Είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 5 (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α), δίνοντάς σου τη δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών σου σε Ελλάδα και σε εξωτερικό.

Είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας, έπειτα από συμμετοχή σου στις εξετάσεις πιστοποίησης, στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών.

Είναι αναγνωρισμένο ως τυπικό προσόν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που διενεργούνται για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α'/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α'/31-12-03) και μοριοδοτείται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Το Δ.Ι.Ε.Κ. στεγάζεται επί της Κωνσταντινουπόλεως 6, στα Ιωάννινα.
Μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό:
Αναπληρώτρια Διευθύντρια: Ζαφείρη Πολυξένη
Εκπαιδευτικός: Κιτσανέλη Νικολέττα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651030451, 2651031550
FAX: 2651030451
E-mail: epasxatzikosta@gmail.com

Για να διαβάσετε τον Οδηγό Σπουδών κάντε κλικ εδώ.