Μήνυμα Διοικητή

Υπόσχεση φροντίδας υγείας για όλους

 • Φίλες και φίλοι,
  Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Γ. Χατζηκώστα", του ιστορικότερου και δεύτερου μεγαλύτερου Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Ηπείρου.
  Η υγεία είναι δωρεάν δημόσιο αγαθό που δεν επιδέχεται εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Απέναντι στους ασθενείς και τους συνοδούς τους, εγώ προσωπικά και όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, νοιώθουμε ηθική υποχρέωση για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, αντάξια των προσδοκιών τους.
  Κύριοι στόχοι μου και βασικοί άξονες και αρχές λειτουργίας του νοσοκομείου μας θα επιδιώκω καθημερινά να είναι η προάσπιση και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στα πλαίσια της αρχής της καθολικής κάλυψης, η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας τόσο των ασθενών όσο και των συνοδών τους, κάνοντας το πραγματικά ανθρώπινο καθώς και η εξυγίανση και αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.
  Όλα αυτά όμως χωρίς καμία έκπτωση στις διαγνωστικές και θεραπευτικές ανάγκες των ανώνυμων ασθενών και ανεξαρτήτως υπηκοότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, καταγωγής, κοινωνικής τάξης, φύλου, οικονομικής κατάστασης ή ασφαλιστικής κάλυψης.
  Μέσα από τον ειλικρινή διάλογο, τη συνεργασία και το σεβασμό στο κοινό σκοπό και στόχο καθώς και την απαγκίστρωση από διαπλεκόμενα, εργασιακά, οικονομικά ή άλλα συμφέροντα και αγκυλώσεις, μπορούμε να επιδιώξουμε και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε πολλά.
  Χρειαζόμαστε καθημερινά την ενεργό συμπαράσταση και συνεργασία με όλους εσάς που ενδιαφέρεστε πραγματικά για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Η αρωγή σας και η συνεργασία μας θα συντελέσουν αποτελεσματικά στο έργο μας.

  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
  Ευάγγελος Καρβούνης

Ωράριο Επισκεπτηρίου

Δευτέρα έως Κυριακή: 13:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ON-LINE

(Λειτουργικo απο 01/01/2017)

Εκδηλώσεις

Συνέδρια-Σεμινάρια-Hμερίδες
Tελευταία εκδήλωση:
04/11/2016-05/11/2016
2η Διημερίδα Παιδιατρικής Νοσηλευτικής.

Τηλεφωνικός Κατάλογος

Πλήρης τηλεφωνικός κατάλογος όλων των υπηρεσιων του Νοσοκομειου.

Διευκρινίσεις

Σχετικά με την διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Δ.Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτών

Τα Δ.Ι.Ε.Κ, προσφέρουν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, πάντα με γνώμονα την ανθρωποκεντρική εκπαίδευση και την αναγνωρισμένη πιστοποίηση.


Τελευταία Νέα

 • Τελικά αποτελέσματα μοριοδότησης επιλογής καταρτιζόμενων στο ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτών ειδικότητας ΜΕΘ για το ακαδ. έτος 2016-2017
 • Ισολογισμός 2015
 • Υπηρεσία ανάκτησης επιστημονικών άρθρων από το προσωπικό του νοσοκομείου

Λεπτομερειες

Δελτία Τύπου

 • 2/12/2016
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/11/2016 ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
 • Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου της 28.11.2016 της ΠΟΕΔΗΝ όσον αφορά στην κατάσταση σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών...


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου της 28.11.2016 της ΠΟΕΔΗΝ όσον αφορά στην κατάσταση σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αναφορικά με τον ΓΝΙ “Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει να επισημάνει τα εξής: Είναι τουλάχιστον αστείο να ασχοληθεί το Νοσοκομείο μας με ισχυρισμούς και ‘εκθέσεις ιδεών’ όσο αφορά καταστάσεις που δεν μπορούν να θεωρηθούν καν προβλήματα, πόσο μάλλον καταγγελίες. Πράγματι, είναι από παλιά γνωστό ότι το Νοσοκομείο μας εφημερεύει τις ζυγές ημέρες του μήνα. Έχει γίνει συνεννόηση και επικάλυψη με το ΠΓΝΙ το οποίο εφημερεύει τις μονές ημέρες. Ποτέ δεν δημιουργήθηκαν ουσιαστικά προβλήματα σε αυτό τον τρόπο λειτουργίας και όποτε χρειάζεται υπάρχει πάντα κάλυψη περιστατικών. Επίσης, σχετικά με τη χωροταξική θέση των ΤΕΠ και των ιατρείων, οι ισχυρισμοί της ΠΟΕΔΗΝ ότι είναι δίπλα στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου (εκεί βρίσκεται και ο μοναδικός χώρος προσέγγισης των ασθενοφόρων) και ότι τα ιατρεία βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους γι’ αυτό υπάρχει δυσκολία εύρεσης τους από τους ασθενείς, από τη βάση τους δεν έχουν καμία λογική.
  Ας πάμε όμως και στα θέματα ουσίας. Καταρχήν, διαψεύδεται το γεγονός ότι σε κάποιες μέρες εφημερίας δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό. Το συγκεκριμένο τμήμα όχι μόνο λειτουργεί, αλλά ίσως εξυπηρετεί παραπάνω κίνηση από ότι ‘αντέχει’, ακριβώς λόγω της ευαισθησίας του ιατρικού προσωπικού, πολλές φορές και εις βάρος του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου. Αναφέρεται ότι δεν υπάρχει Αγγειοχειρουργός, ότι υπάρχει έλλειψη τραυματιοφορέων κτλ. Παραπέμπω στις ενέργειες και προσλήψεις που έχουν ήδη γίνει από τις αρχές του χρόνου στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και αυτές που ετοιμάζονται να προκηρυχτούν (υπάρχουν και επίσημες δηλώσεις) από το Υπουργείο Υγείας, για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος. Ενδεικτικά, για το τομέα των τραυματιοφορέων, αναφέρω ότι στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν 21 άτομα ήδη και περιμένουμε τουλάχιστον 3 από προκηρύξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και λοιπών προκηρύξεων του Υπουργείου στις αρχές του χρόνου.
  Το θέμα της έλλειψης χώρου ανάνηψης (υπαρκτό και αδιαμφισβήτητα σημαντικό θέμα), αποτέλεσε και προσωπική προτεραιότητα από τη πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου στο Νοσοκομείο, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επαναξιολόγησης και επανακαθορισμού του τρόπου λειτουργίας των ΤΕΠ (σας παραπέμπω στις δηλώσεις μου στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή μου στις 19-8-2106 σε τοπικό κανάλι). Μετά από ολοκλήρωση διαδικασίας εκπαίδευσης τμήματος Νοσηλευτικού προσωπικού σε triage σύστημα και ευρεία κοινή συζήτηση με τις Ιατρικές, Νοσηλευτικές και Διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, καθορίστηκε και εγκρίθηκε ομοφώνως το νέο πλαίσιο λειτουργίας (ενδέχεται να εγκριθεί επίσημα τόσο από το Επιστημονικό όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου στις επόμενες συνεδρίες). Το συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας περιλαμβάνει και τη λειτουργία χώρου ανάνηψης στο χώρο των ΤΕΠ. Επίσης ενσωματώνει και την αγορά ενιαίου ρουχισμού για το προσωπικό των ΤΕΠ. Ο στόχος είναι ο ανανεωμένος τρόπος λειτουργίας να εφαρμοστεί από 01/01/2017.
  Τέλος, όσο αναφορά τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό, αυτός σταδιακά και με σταθερό ρυθμό ανανεώνεται αλλά εφαρμόζοντας όμως μια ιεραρχημένη λίστα αιτημάτων, όπως έχει εγκριθεί με την υπ. Αριθ. 6/16-3-2016(θ.27) Απόφαση Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
  Και όπως είπε κάποτε ο Αρχαίος τραγικός ποιητής Αισχύλος (525-456 π.Χ.):
  “Απλά γαρ εστι της αληθείας έπη”
  Ευελπιστώ προσωπικά και με πλήρη ειλικρίνεια η ΠΟΕΔΗΝ και κάθε φορέας που νοιάζεται για αυτές τις ‘ταλαιπωρημένες’ Δημόσιες Δομές Υγείας να σταθεί δίπλα στις Διοικήσεις και το προσωπικό των Νοσοκομείων που δίνουν την καθημερινή μάχη για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες υγειονομικής φροντίδας για τους ασθενείς και συνοδούς αυτών.

  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
 • 1/12/2016
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ
 • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα ευχαριστεί θερμά...


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα ευχαριστεί θερμά την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (http://acne.gr/) και όλα τα μέλη του Δ.Σ., για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της διοίκησης του Νοσοκομείου, για την δωρεά-προσφορά δωρεά δύο (2) Ηλεκτροκαρδιογράφων, ενός (1) Ηλεκτρονικού Οξύμετρου – Πιεσόμετρου και μίας (1) Υπολογιστικής μονάδας.
  Ευχόμαστε και ευελπιστούμε σε μελλοντικές παρόμοιες ενέργειες.
 • 23/11/2016
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ Θ.ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ, τον Πρόεδρό της κ. Θεόδωρο Νιτσιάκο, για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της διοίκησης του Νοσοκομείου, για την δωρεά-προσφορά απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τη διαμόρφωση των χώρων αναμονής προς βελτίωση της καθημερινότητας των επισκεπτών στους χώρους του Νοσοκομείου.
  Η συνεχής βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όλους τους επισκέπτες αποτελεί καθημερινό στόχο του Νοσοκομείου μας.

  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ

Προηγουμενες

Απασχόληση-Θέσεις Εργασίας

Προκηρύξεις θέσεων ειδικευμένων και επικουρικών ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ για το Γ.Ν.Ι. "Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ"

Βιβλιοθήκη

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου

Aιμοδοσία

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται.

Εξωτερικά Ιατρεία

Πρόγραμμα Εξωτερικών Ιατρείων

Συστάσεις προς Επισκέπτες και Συνοδούς

Όλοι οι επισκέπτες και οι συνοδοί οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες που ακολουθούν για την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών και την απρόσκοπτη παροχή σωστής νοσηλευτικής φροντίδας προς τους ασθενείς.

Συστάσεις προς τους Ασθενείς

Οι συστάσεις που ακολουθούν έχουν σκοπό την προστασία και προαγωγή της υγείας σας, την καλύτερη διαμονή σας στο νοσοκομείο μας και τη συντόμευση του χρόνου νοσηλείας σας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
(Τηλέφωνα για ραντεβού)
+30 26510 77562
+30 26513 66444

Διαγωνισμοί-Προμήθειες

Συνέδρια

Ευχαριστήριες Επιστολές